Vergoedingen

Reflexzonetherapie

In veel gevallen wordt de behandeling voor reflexzonetherapie geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering, in de aanvullende polis.
Vraag bij uw eigen zorgverzekering na of en hoeveel u van de behandeling vergoed krijgt.

Pedicure behandeling

Reumapatienten

In veel gevallen wordt de behandeling voor pedicure behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering, in de aanvullende polis. Vraag bij uw eigen zorgverzekering na of en hoeveel u van de behandeling vergoed krijgt.

Diabetespatiënten

Bij diabeten word de vergoeding van de pedicure behandeling tegenwoordig geregeld door de ketenzorg.
Hierbij worden de voeten gekeurd door een podotherapeut die naar aanleiding van bepaalde richtlijnen bepaald of de voeten voor behandeling door een pedicure in aanmerking komen en hoe vaak. Ik heb bij alle podotherapeuten in Gemert en Laarbeek een contract en mag dan dus de voeten behandelen. Daarbij mag ik alleen maar de medisch noodzakelijke zorg uitvoeren, wat inhoud dat alleen problemen aan de voeten behandeld mogen worden die tot ontstekingen zouden kunnen leiden.

De kosten voor deze medische zorg wordt door mij rechtstreeks bij de podotherapeut gedeclareerd. Hiervoor hoeft u niets te betalen.
Echter een ruwere of iets dikkere huid, wat voor u misschien heel storend is, valt niet onder de medische zorg. Ook gezonde nagels knippen hoort hier niet bij.

Wilt u toch uw voeten helemaal behandeld hebben zoals u gewend bent, zoals met het netjes bijwerken van uw nagels, ruwe plekjes ook behandeld en ook afgesloten met een voetencrème, dan dient u dit gedeelte zelf te betalen. Dit kost € 7,50 aanvullend op de ketenzorg. Dit valt namelijk onder cosmetische zorg en dit vergoed de zorgverzekering niet.